Amandmani nisu rješenje pitanja javnog prevoza

Amandmani nisu rješenje pitanja javnog prevoza

Gradonačelnik: Amandmani na odluku o novom cjenovniku nisu rješenje pitanja javnog prevoza

 

Gradonačelnik Draško Stanivuković kazao je da danas usvojena odluka o novom cjenovniku ništa ne rješava, s obzirom na to da je za njenu realizaciju potrebno izdvojiti do kraja godine oko milion i po KM, a da ta sredstava nisu planirana budžetom.

-Na mjesečnom nivou bilo bi potrebno 250.000 KM. Za narednu godinu to bi značilo dva miliona da subvencionišete nešto gdje se ne vidi stvarni efekat. Uz najbolju i volju i namjeru, Grad tih sredstva nema. To je spisak želja i amandman Kluba odbornika SNSD-a je samo mrtvo slovo na papira i ovim se ništa ne rješava – kazao je Stanivuković.

Kako je napomenuo, Skupština obavezuje Grad na nešto što nije planirano i čega nema u budžetu.

-Trebali su reći na uštrb čega ide ova obaveza nametnuta gradskoj administraciji. Maksimalno koliko smo mi mogli jeste 90 odsto da sufinansiramo povećanje cijena karata. Mi možemo da do kraja godine izdvojimo 700.000 KM i da poskupljenje ne osjete ni đaci, ni studenti, ni penzioneri. Dakle, one kategorije stanovništva koje bi najviše pogodilo bilo kakvo poskupljenje – kazao je gradonačelnik.

U praksi, kako je ponovio – novi cjenovnik u suštini nije usvojen, jer očekivaće se sredstva od Grada kojih nema.

-Imamo želju, imamo namjeru, ali tih sredstava nemamo. Ovo postaje neodgovorno djelovanje, igrarija koja nema smisla. I sa najboljim  prihodima u budžetu ikada, mogli bismo izdražati nekoliko mjeseci, ali ne dugoročno – naveo je on.

gradonacelnik-karata

I ovom prilikom kazao je da je Gradska uprava dala realno rješenje iza kojeg i dalje stoji, te poručio da iza ovog danas usvojenog prijedloga – stoji Skupština Grada.

-Dakle, mi smo svoj dio posla uradili, ono što je realno za sve i predložili rješenje Skupštini – kazao je Stanivuković.

Gradski menadžer: Prekršen je poslovnik  kada je u pitanju povlačenje tačke, nerazumno ponašanje kada govorimo o prevozu

Nakon završetka šeste vanredne sjednice Skupštine grada Banje Luke, gradski menadžer Bojan Kresojević, rekao je da je danas prekršen poslovnik u radu kada je gradonačelnik htio da sa dnevnog reda povuče tačku, a koja se tiče imenovanja članova upravnih odbora.

most-kresojevic

-Na moje argumentovano ukazivanje na povredu poslovnika, predsjednik Skupštine me je odstranio iz sale. Naime, on je prije početka glasanja rekao kako se odavno pristupilo glasanju, te su tako onemogućili gradonačelniku da povuče ovu tačku sa dnevnog reda – rekao je gradski menadžer.

S druge strane, dodaje da su amandmani Kluba odbornika SNSD – a na tačku koja se tiče finansiranja prevoza – nerealno.

-Govore o punjenju budžeta, a ne znaju koliko je novca potebno za ono što su izglasali. Ono što smo mi predložili je realno sa stanovništva prevoznika, građana i budžeta. To je bilo realno, ali oni su hrabri kada treba trošiti novac iz gradskog budžeta, tada oni ne prezimaju odgovornost – poručio je gradski menadžer.

 

24sedam

Slične objave

Problem sa redom vožnje, GRAD NAŠAO RJEŠENJE

Problem sa redom vožnje, GRAD NAŠAO RJEŠENJE

Naime, već duži period na gradskim stajalištima ne postoji odštampan red vožnje, što je građanima predstavljalo veliki problem, posebno za one…
Evropska sedmica mobilnosti: Sutra rolerijada za najmlađe

Evropska sedmica mobilnosti: Sutra rolerijada za najmlađe

Evropska sedmica mobilnosti donosi i zanimljiv program za naše najmlađe sugrađane.     Osim što će u dane vikenda glavna gradska…
Izvučen loto plus: 3,2 miliona evra ide u Banjaluku

Izvučen loto plus: 3,2 miliona evra ide u Banjaluku

Ove sedmice nije bilo dobitnika loto sedmice, kao ni dobitnika šestice, ali je zato bilo dobitnika loto plus premije, koja je…

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.