Banjaluka domaćin prve trke sa preprekama „4Falcons“

Banjaluka domaćin prve trke sa preprekama „4Falcons“

Banjaluka i tvrđava Kastel će 21. maja biti domaćin, dosad neviđene trke sa preprekama „4Falcons“ koja se u našem gradu, ali i u cijeloj Bosni i Hercegovini, održava prvi put.

 

Na ovoj trci jedan od učesnika biće i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je rekao da je ovaj događaj nešto potpuno drugačije i novo u našem gradu.

 

trka-drasko

– U moru sportskih događaja koji postoje u našem gradu, ovo je novi sportski događaj, koji će biti poseban i speficičan.

Ponosan sam da gradimo jedna novi banjalučki brend, što će naš grad pozicionirati na mapu, kako sportskih, tako i turističkih događaja – poručio je gradonačelnik.

Dodao je kako će ovo zaisgurno biti događaj koji će svi zavoljeti.

– Sa ljubavlju i radošću ću da budem dio ove trke, nije bitno na kojem mjestu ću završiti. Nakon trke, očekuje nas i koncert popularne rep grupe „Beogradski sindikat“, koji će svakako dati jedan poseban pečat i dimenziju ovom danu – rekao je on.

Gradonačelnik Stanivuković je rekao da ga posebno raduje činjenica da već sada broj učesnika prelazi 300, te da je ovo ujedno i trka koja se održava na njegov rođendan.

-Svoj rođendan ću proslaviti na ovoj trci. Ponosan sam na organizatore, pred ovim ljudima je perspektiva i mnoštvo događaja. Uz sve to, ovaj događaj ćemo vezati za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u raftingu, ali i Ljeto na Vrbasu. Biće ovo najljepše proljeće i najljepše ljeto u našem gradu – zaključio je gradonačelnik.

Direktor trke „4Falcons“, Darko Savić, rekao je da je ideju za organizaciju ovogo događaja dobio učestvujući na sličnim trkama, kako u regionu, tako i u Evropi.

– Ovo je trka sa preprekama, a mnoge ovakve trke se već organizuju u mnogim zemljama. Ipak, ono što nije viđeno dosada nigdje, jeste mjesto gdje se trka održava, a to je naša tvrđava Kastel. Ništa slično nema u regionu, usudim se reći i u Evropi. Tvrđava je ideana za jedan ovakav događaj – poručio je Savić.

Foto: V. Ševčuk

Dodao je kako trka nije pretjerano zahtjevna, te da je posebno ponosan na segment trke koji će biti održan na vodi.

– U saradnji sa Aleksandrom Pastirom i Rafing klubom „Kanjon“ imaćemo dio trke na vodi, gdje će učesnici morati da pretrčavavaju preko čamaca. Kada govorimo o samoj trci te dužini staze, ona iznosi  3 kilometra i 700 metara, sa 42 prepreke – rekao je on.

 

trka

 

Ambasador trke, Vuk Vukašinović, poručio je da mu je velika čast što pomaže organizaciji jednog ovakvog događaja u našem gradu.

– Ovo je velika stvar za Banjaluku, sve sportiste, rekreativce, sport. Ovo će zasigurno da dostigne neki novi nivo. Ovakva grad, pun prirode i zelenila, zaslužuje jednu ovakvu priču – rekao je on.

Podsjećamo, prva trka sa preprekama u našem gradu, „4Falcons“, biće održana 21. maja na tvrđavi Kastel, a nakon toga, u večernjim časovima, uslijediće koncert popularne rep grupe „Beogradski sindikat.“

 

24sedam

Slične objave

Problem sa redom vožnje, GRAD NAŠAO RJEŠENJE

Problem sa redom vožnje, GRAD NAŠAO RJEŠENJE

Naime, već duži period na gradskim stajalištima ne postoji odštampan red vožnje, što je građanima predstavljalo veliki problem, posebno za one…
Evropska sedmica mobilnosti: Sutra rolerijada za najmlađe

Evropska sedmica mobilnosti: Sutra rolerijada za najmlađe

Evropska sedmica mobilnosti donosi i zanimljiv program za naše najmlađe sugrađane.     Osim što će u dane vikenda glavna gradska…
Izvučen loto plus: 3,2 miliona evra ide u Banjaluku

Izvučen loto plus: 3,2 miliona evra ide u Banjaluku

Ove sedmice nije bilo dobitnika loto sedmice, kao ni dobitnika šestice, ali je zato bilo dobitnika loto plus premije, koja je…

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.