Deura: Sa SDS na vlasti neće više biti redova i čekanja po bolnicama

Deura: Sa SDS na vlasti neće više biti redova i čekanja po bolnicama

  • Izbori
  • 9 Septembra, 2022
  • No Comment
  • 33

Kandidat SDS za poslanika u NSRS iz izborne jedinice 3 dr Duško Deura kaže da su za opštu populaciju te za djecu i omladinu, danas izuzetno važne i bitne dvije teme:

 

– Prva tema koja traži rješenje je pružanje zdravstvenih usluga, ne upuštajuci se u stručnost i kvalitet, već nešto što posebno opterećuje naše pacijente, kaže on i ističe da se svakodnevne zamjerke najviše odnose na redove i čekanje na dijagnostičke i terapijske usluge.

– Često pacijenti gube dragocijeno vrijeme što i te kako utiče na uspješnosti liječenja. Kada SDS preuzme vlast, imaćemo rješenje za taj problem, tvrdi dr Deura i taksativno navodi mjere koje će SDS preduzeti kako bi riješio taj problem.

– Napravićemo plan specijalizacija, koji podrazumijeva da se nadoknade deficitarne, navodi on i nastavlja.

-Aktiviraćemo unutrašnje rezerve, što podrazumijeva preraspodjelu radnog vremena i skratićemo put do dobijanja uputnice, zatim ćemo uspostaviti precizne kriterije za upućivanje na dodatne analize i pretrage (od traženih – 80 procenata mora biti pozitivnih).

– Važna stavka je poboljšanje ekonomskog statusa zdravstvenih radnika, naglašava dr Duško Deura i dodaje da je jedna od neophodnih mjera da se poboljša komunikacija i saradnja porodičnih ljekara i kliničara.

Kandidat za narodnog poslanika iz izborne jedinice tri dr Duško Deura kaže da je druga izuzetno važna tema borba protiv opojnih sredstava.

On smatra da ključnu ulogu i dalje treba da ima MUP, ali da svakako treba pomoć i podršku širih slojeva društva i ističe:

– Važna uloga je predviđena za Ministarstvo prosvjete i kulture, predškolske ustanove, osnovne i srednje škole, fakultete, sportske klubove, omladinska udruženja.

Organizovanje stručnih predavanja, seminara, radionica i sličnih aktivnosti preko gore navedenih subjekata, predstavljaće važan i bitan dio posla u zaštiti mentalnog i fizičkog zdravlja naše djece i omladine, kaže dr Duško Deura.

 

24sedam

Slične objave

Apel stručnjaka da se mlađima od 21 godine zabrani izdavanje vozačkih dozvola

Apel stručnjaka da se mlađima od 21 godine zabrani…

Vozači mlađi od 25 godina u jednoj zemlji odgovorni su za skoro 25 odsto nezgoda, iako čine samo 15 odsto vozača…
Paja likvidiran pred vratima tasta i tašte!

Paja likvidiran pred vratima tasta i tašte!

Ranjeni otac Strahinje Stojanovića bežao do 4. sprata, ubica ga jurio i “overio” hicem u glavu   Paja Stojanović ubijen pre…
Nijemci kupuju drva za zimu

Nijemci kupuju drva za zimu

Zbog naglog poskupljenja gasa, nafte i struje, Nijemci se okreću drvima za grijanje svojih domova, što im je gotovo udvostručilo cijenu,…

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.