Drinić: Rekordnim iznosom za subvencije jačamo privredne kapacitete u Gradu

Drinić: Rekordnim iznosom za subvencije jačamo privredne kapacitete u Gradu

  • Društvo
  • 23 Septembra, 2022
  • No Comment
  • 25

U Gradskoj upravi danas su dodijeljena rješenja za subvencije poslovnim subjektima, za šta je iz budžeta Grada ove godine izdvojeno 1,2 miliona KM.

 

Saradnik za privrednu i regionalnu saradnju, Nebojša Drinić, poručio je kako je ovo je veliki dan za privredu, ali i za Grad Banju, jer je predstavljen jedan potpuno novi koncept u odnosu na prethodne godine.

 

 

-Ukoliko uzmemo u obzir da je dosada za ove namjene izdvajano oko 390 hiljada KM, a da je sada taj iznos povećan na 1,2 miliona, jasno je da je u foksu rada ove gradske administracije da osnažimo i ojačamo privredne kapacitete u gradu. To je osnov svega onog što prati razvoj jednog grada – rekao je Drinić.

Dodao je da su subvencije veće nego prethodih godina.

-Visine, odnosno iznosi subvencija za samozapošljavanje su mnogo veće nego što je to bilo prethodnih godina. Dosada je taj iznos bio 5 hiljada, a sada mi dodjeljujemo 15 hiljada KM. Takođe, odlučili smo i da pomognemo privrednicima koji se bave izvozom i koji žele da povećaju produktivnost, te ćemo njih podržati sa 30.000 KM.

 

Ukoliko uzmete u obzir taj iznos i povučete paralelu koliko je danas teško da vam odobre kredit, jasno vam je kolika je podrška i pomoć za njih – poručio je on.

Poručio je kako ništa ovo ne bi bilo moguće bez Preduzetničkog centra, koji je osnovan prije više od godinu dana.

-Moram da naglasim da smo bili malo skeptični na početku, ali sve je urodilo plodom i Preduzetnički centar je opravdao naša očekivanja. Znate kako kažu, ne vidite kraj, nali na kraju vidite početak. Tako je i bilo. Vjerujem da će se i druge opštine i gradovi ugledati na ovu ideju, te da će osnovati svoje Preduzetnike centre.

 

Moram da naglasim da je Preduzetnički centar osmišljen i koncipiran tako da svi oni koji žele da se bave proizvodnom ili privrednom djelatnošću, tu mogu da dobiju sve potrebne informacije, ali i da nam ukažu na određene probleme i daju određene sugestije – zaključio je Drinić.

Saradnik za privrednu i regionalnu saradnju je poručio da je ponosan na Preduzetnički centar, naglasivši da je preko 500 preduzetnika prošlo kroz ovaj centar ali i Gradsku upravu, gdje su imali priliku da razgovaraju sa njim, gradskim menadžerom, ali i gradonačelnikom.

-Rekli su nam šta ih muči i koje mjere su potrebne da se donesu, a sve kako bi privredni život u Banjoj Luci bio bolji i efikasniji – rekao je on.

 

Slične objave

Apel stručnjaka da se mlađima od 21 godine zabrani izdavanje vozačkih dozvola

Apel stručnjaka da se mlađima od 21 godine zabrani…

Vozači mlađi od 25 godina u jednoj zemlji odgovorni su za skoro 25 odsto nezgoda, iako čine samo 15 odsto vozača…
Paja likvidiran pred vratima tasta i tašte!

Paja likvidiran pred vratima tasta i tašte!

Ranjeni otac Strahinje Stojanovića bežao do 4. sprata, ubica ga jurio i “overio” hicem u glavu   Paja Stojanović ubijen pre…
Nijemci kupuju drva za zimu

Nijemci kupuju drva za zimu

Zbog naglog poskupljenja gasa, nafte i struje, Nijemci se okreću drvima za grijanje svojih domova, što im je gotovo udvostručilo cijenu,…

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.