Grad opredijeljen za unapređenje urbane mobilnosti

Grad opredijeljen za unapređenje urbane mobilnosti

U okviru obilježavanja Evropske sedmice mobilnosti u prostorijama Doma omladine održana je panel diskusija na temu „Bolja povezanost“.

 

Ovom prilikom, naši sugrađani su zajedno sa predstavnicima Grada Banje i Centra za životnu sredinu otvorili brojna važna pitanja iz oblasti urbane mobilnosti.

Osim potrebe kontinuirane saradnje između lokalne zajednice i civilnog sektora, panelisti su se usaglasili da je jedan od najvažnijih aspekata na kojem je potrebno raditi zapravo podizanje svijesti naših sugrađana o promjeni kulture saobraćaja i promociji upotrebe alternativnih prevoznih sredstava.

-Panel diskusija bila je sjajna prilika da razgovaramo sa našim sugrađanima, jer je to možda i najbolji način da se targetiraju prioriteti.Uz jasnu opredijeljenost Grada Banje Luke da aktivno radi na jačanju urbane mobilnosti i dobru saradnju sa civilnim sektorom, mislim da možemo postići i dobre rezultate – rekla je Šukalova.

 

milada-sukalo

 

Ona je istakla da je gradska administracija opredijeljena da na području grada iz godine u godinu dodatno jača biciklističku infrastrukturu kroz nove staze, veći broj parkinga za bicikle, kao i kroz proširenje mreže sistema javnih bicikala.

–        U proteklom periodu napravili smo važne korake, posvećeno radimo na unapređenju biciklističke infrastrukture, u ovoj godini obilježili smo preko 10 kilometara biciklističkih staza, postavili smo i nove parkinge za bicikle, animirali smo zaposlene u Gradskoj upravi da dolaze na posao biciklom i mislim da je niz manjih koraka svakako sjajan početak da u našem gradu zaživi jedna potpuno nova kultura saobraćaja.

Grad je prepoznao važnost ove teme i nastavićemo aktivno raditi na ovoj oblasti – poručila je savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti Milada Šukalo. 

 

24sedam

Slične objave

Apel stručnjaka da se mlađima od 21 godine zabrani izdavanje vozačkih dozvola

Apel stručnjaka da se mlađima od 21 godine zabrani…

Vozači mlađi od 25 godina u jednoj zemlji odgovorni su za skoro 25 odsto nezgoda, iako čine samo 15 odsto vozača…
Paja likvidiran pred vratima tasta i tašte!

Paja likvidiran pred vratima tasta i tašte!

Ranjeni otac Strahinje Stojanovića bežao do 4. sprata, ubica ga jurio i “overio” hicem u glavu   Paja Stojanović ubijen pre…
Nijemci kupuju drva za zimu

Nijemci kupuju drva za zimu

Zbog naglog poskupljenja gasa, nafte i struje, Nijemci se okreću drvima za grijanje svojih domova, što im je gotovo udvostručilo cijenu,…

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.