Mafija prokopala tunel do sudskog depoa

Mafija prokopala tunel do sudskog depoa

Jedan od ispreturanih predmeta u depou Višeg suda u Podgorici tiče se jednog od vođa kavačke grupe Slobodana Kašćelana.

Objavile su ovo podgoričke “Vijesti”, pozivajući se na svoja saznanja, nakon što je ispod ovog suda otkriven tunel prokopan do depoa.

Šef Višeg suda tvrdio je da iz depoa ništa ne fali, direktor policije odgovorio da ne misli da je tunel rekreativno prekopan. U stanu odakle se krenulo u akciju, pronađen je šut, ali i dio stvari koje istražiocima mogu pomoći u rasvjetljavanju slučaja

Predmet protiv kavačkog kriminalnog klana jedan je o ispreturanih u depou podgoričkog Višeg suda, nakon što je mafija pronašla način da uđe u prostorije te institucije.

Kamere i poligraf će otkriti ko je i kada obio depo Višeg suda

“Vijestima” je nezvanično rečeno da je slučaj protiv visokorangiranog člana te kriminalne organizacije Slobodana Kašćelana, posebno interesovao one koji su prokopali tunel dug bar 30 metara – od zgrade u Njegoševoj ulici do sudskog depoa:

“Istražitelji su pronašli ispreturane spise nekoliko predmeta, a naročito jednog u kom je okrivljen Kašćelan, a dron koji je dio dokaznog materijala, nađen je van kese u kojoj se nalazio”, rekao je sagovornik “Vijesti” iz istrage.

Dronovi su oduzeti u nekoliko predmeta koji se vode pred Višim sudom, a i u onom formiranom protiv 17 kavčana zbog optužbi za planiranje likvidacija dvojice, sada pokojnih pripadnika njima suprotstavljene kriminalne ekipe, Jovana Vukotića i Jovana Jovanovića.

Jedan od izvora tvrdi da je tunel kopan najduže mjesec i po. Prema tim informacijama, stan u suterenu zgrade, naspram bočne strane objekta suda, vlasnici su izdali krajem jula. Akcija je najvjerovatnije sprovedena u avgustu, dok je na odmoru bila većina zaposlenih u državnoj upravi, pa i u Višem sudu.

Zakupci stana, kaže jedan od sagovornika lista, koristili su lažna dokumenta. Stanodavci su saslušani juče poslije podne u podgoričkoj policiji. Vlasnica je rekla da ne poznaje osobe koje su stan uzele pod kiriju.

“Alat kojim su kopali odnijet je, ali je u tunelu pronađeno nekoliko dokaza koji će, vjerujemo, koristiti tokom istrage… Nadamo se da ćemo uspjeti da izuzmemo i DNK profil”, kazao je jedan od sagovornika “Vijesti”.

Pred istražiteljima je zadatak da konkretno utvrde ko su, koliko ih je bilo i šta su sve odnijeli iz prostorije u kojoj se čuvaju dokazi izvršenja krivičnih djela u nadležnosti Višeg suda.

Neki od njih “Vijestima” su saopštili da je cilj “rudara” isključivo bio uzimanje deponovanih dokaza: “Sve druge verzije su skretanje istrage u pogrešnom smjeru”, rekao je sagovornik.

Predsjednik Višeg suda Boris Savić, međutim, pred novinarima je iznio nekoliko pretpostavki, naglašavajući da gotovo ništa ne nedostaje…

“Sproveden je popis, koji je trajao do ranih jutarnjih sati. Konstatovano je da gotovo ništa ne nedostaje”, rekao je on.

S tom tezom polemisao je, međutim, šef Uprave policije Nikola Terzić, rekavši “Vijestima” da ne vjeruje da je neko rekreativno kopao tunel do zgrade suda, iako bi volio da griješi. “Za razliku od predsjednika Višeg suda, koji je saopštio da gotovo nijedan dokaz iz depoa ne nedostaje, mislim da niko nije uložio toliki trud i napor zbog rekreacije, iako bih volio da je on u pravu, a da ja griješim. Plašim se da će istina biti drugačija”, rekao je Terzić.

CATEGORIES
Share This