Prodat najskuplji dres na planeti

Prodat najskuplji dres na planeti

  • Sport
  • 16 Septembra, 2022
  • No Comment
  • 29

Dres Čikago Bulsa koji je Majkl Džordan nosio tokom prve utakmice finala NBA lige 1998. prodan je za 10,1 milion dolara u Sotebiju ove sedmice, objavila je aukcijska kuća.

 

 

Nadmetanje je trajalo od 6. do 14. septembra i dostignuta je cijenu koja je bila znatno viša od 3-5 miliona dolara procijenjenih kada je Sotebi prvi put najavio aukciju.

Ovaj dres je sada najskuplja sportska memorabilija koja se ikada nosila na utakmici. Nadmašio je dres Diega Maradone “Božja ruka” sa Svjetskog prvenstva 1986., koji je u maju prodan za 9.28 miliona dolara.

 

 

Jedan od samo dva Džordanova dresa nošena na utakmici NBA finala koji će ići na aukciju, ovaj služi kao lijepi suvenir na kultni “Posljednji ples” peterostrukog MVP-a s Bulsima.

Prema Sotebiju, Džordan je nosio dres 3. juna 1998. kada je protiv Juta Džeza upisao 33 poena u 45 minuta. Utakmica je otišla u produžetke, ali su Bulsi u gostima izgubili 88:85. Ta je serija završila na šest utakmica, a Bulsi su otišli s naslovom koji je Džordanu dao njegov šesti i posljednji prsten NBA prvaka.

Takođe je osvojio svoju šestu nagradu za MVP finala te godine.

Slične objave

Apel stručnjaka da se mlađima od 21 godine zabrani izdavanje vozačkih dozvola

Apel stručnjaka da se mlađima od 21 godine zabrani…

Vozači mlađi od 25 godina u jednoj zemlji odgovorni su za skoro 25 odsto nezgoda, iako čine samo 15 odsto vozača…
Paja likvidiran pred vratima tasta i tašte!

Paja likvidiran pred vratima tasta i tašte!

Ranjeni otac Strahinje Stojanovića bežao do 4. sprata, ubica ga jurio i “overio” hicem u glavu   Paja Stojanović ubijen pre…
Nijemci kupuju drva za zimu

Nijemci kupuju drva za zimu

Zbog naglog poskupljenja gasa, nafte i struje, Nijemci se okreću drvima za grijanje svojih domova, što im je gotovo udvostručilo cijenu,…

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.