Seksualna terapeutkinja otkriva zašto nam se tresu noge posle dobrog seksa

Seksualna terapeutkinja otkriva zašto nam se tresu noge posle dobrog seksa

  • Zabava
  • 21 Septembra, 2022
  • No Comment
  • 18

Ako ste se zapitalo da li ovo treba da vas brine, stručnjaci daju objašnjenje

 

Da li ste ikada osetili da vam se noge tresu nakon seksa? Odgovor je sigurno da.

Bez obzira da li imate seks sa partnerom ili samo uživate u dobrom provodu sa jednom od najboljih seks igračaka na svetu, mnoge žene će ovo osetiti, jer je to iskustvo prilično uobičajeno i sve je povezano sa onim što se dešava kada doživite orgazam.

Način na koji vaše telo reaguje na orgazam razlikuje se od osobe do osobe, a isto važi i za način na koji ga postižete. Postoji više načina da postignete vrhunac tokom seksualne aktivnosti, bilo da uživate sa jednim od svojih omiljenih vibratora koje imate ili vas stimuliše partner.

Profimedia
 

Ali gde u tome dolazi element drhtanja nogu?

 

To je zapravo rezultat opuštanja celog organizma nakon dobrog, euforičnog seksa. Orgazmom se oslobađa nakupljena seksualna napetost i telo jednostavno želi da se odmori i opusti.

Naime, kad doživimo vrhunac, naše telo fizički reaguje na to zadovoljstvo. To uključuje, između ostalog, grčenje nožnih prstiju i pojavu vrlo opuštajućih trnaca po celom telu.

– Kako se uzbuđenje povećava, povećavaju se i otkucaji srca, krvni pritisak. Disanje postaje ubrzanije, a koža rumenija – objašnjava seksualna terapeutkinja dr Laura Vovel iz Velike Britanije.

– Kad dođe do orgazma, mišići u vagini, ponekad i u drugim delovima tela, često se trzaju ili grče. U isto vreme mozak oslobađa talas dopamina, odgovornog za osećaj zadovoljstva, i oksitocina, hormona zaslužnog za povezanost sa nekim i maženje – pojasnila je.

Profimedia
 

– Upravo to je razlog zašto vam se noge mogu tresti nakon orgazma. Vaše telo oseća toliko stvari odjednom, a to pak za posledicu ima nakupljanje velike napetosti u mišićima, posebno u nogama. Dakle, kada je sva akcija gotova i ponovno se opustite, noge vam se obično tresu – nastavila je dr Vovel i napomenula da razloga za brigu nema, jer je to sasvim normalna posledica dobrog seksa.

 

Slične objave

Apel stručnjaka da se mlađima od 21 godine zabrani izdavanje vozačkih dozvola

Apel stručnjaka da se mlađima od 21 godine zabrani…

Vozači mlađi od 25 godina u jednoj zemlji odgovorni su za skoro 25 odsto nezgoda, iako čine samo 15 odsto vozača…
Paja likvidiran pred vratima tasta i tašte!

Paja likvidiran pred vratima tasta i tašte!

Ranjeni otac Strahinje Stojanovića bežao do 4. sprata, ubica ga jurio i “overio” hicem u glavu   Paja Stojanović ubijen pre…
Nijemci kupuju drva za zimu

Nijemci kupuju drva za zimu

Zbog naglog poskupljenja gasa, nafte i struje, Nijemci se okreću drvima za grijanje svojih domova, što im je gotovo udvostručilo cijenu,…

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.