Turistička zajednica: Kupaće nosite svugdje osim na plaži

Turistička zajednica: Kupaće nosite svugdje osim na plaži

Turistička zajednica poručila turistima da kupaće nose svugdje osim na plaži

 

Turistička zajednica grada Zadra slijedi primjer Dubrovnika koji je propisao kazne za one koji se neprilično odjeveni šetaju gradskim jezgrom.

 

 

 

Zadarska turistička zajednica objavila je plakat na kojemu na pet jezika, hrvatskom, francuskom, engleskom, italijanskom i njemačkom, piše da je neslužbeno zabranjeno nositi samo kupaće kostime van plaže.

“Iako to u Zadru nije službeno zabranjeno, molimo da poštujete ovdašnju tradiciju i kulturu na način da ne nosite samo kupaće kostime kad niste na plaži, pa makar samo i na kratko vrijeme. Zahvaljujemo i želimo vam ugodan odmor u Zadru”, piše na hrvatskom jeziku na plakatu.

Međutim, turističkoj zajednici potkrala se greška u prevodu s hrvatskog na francuski jezik. Umjesto da su zabranili nošenje kupaćih kostima izvan plaže, na francuskom jeziku preporučili su turistima da nose samo kupaće kostime kada nisu na plaži.

“Iako to još nije strogo zabranjeno u Zadru, molimo vas da iskažete svoje poštovanje prema lokalnim kulturološkim običajima i tradiciji tako što ćete nositi samo kupaće kostime kada niste na plaži”, piše na francuskom jeziku na plakatu.

Greška u jednoj riječi

Greška im se potkrala u samo jednoj riječi. Umjesto “que des maillots de bain lorsque vous n'etes pas sur la plagae” trebalo je pisati “pas des maillots de bain lorsque vous n'etes pas sur la plagae”.

Inače, o odluci da se po gradu Zadru ne bi smjelo šetati u kupaćim kostimima oglasio se i Mario Paleka, direktor Turističke zajednice grada Zadra.

“Naše turiste želimo edukovati kako se nalaze u jednom posebnom prostoru, bogate istorije i baštine, u kojemu hodanje u kupaćim gaćicama nije primjereno. Vjerujem da će oni uvažiti uzuse ponašanja koji ovdje vrijede te ubuduće grad razgledati u primjerenoj odjeći”, rekao je, prenosi Index.

Slične objave

Apel stručnjaka da se mlađima od 21 godine zabrani izdavanje vozačkih dozvola

Apel stručnjaka da se mlađima od 21 godine zabrani…

Vozači mlađi od 25 godina u jednoj zemlji odgovorni su za skoro 25 odsto nezgoda, iako čine samo 15 odsto vozača…
Paja likvidiran pred vratima tasta i tašte!

Paja likvidiran pred vratima tasta i tašte!

Ranjeni otac Strahinje Stojanovića bežao do 4. sprata, ubica ga jurio i “overio” hicem u glavu   Paja Stojanović ubijen pre…
Nijemci kupuju drva za zimu

Nijemci kupuju drva za zimu

Zbog naglog poskupljenja gasa, nafte i struje, Nijemci se okreću drvima za grijanje svojih domova, što im je gotovo udvostručilo cijenu,…

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.