Uvode kazne za rezervisanje mjesta na plaži peškirima

Uvode kazne za rezervisanje mjesta na plaži peškirima

Dobro je poznato da turisti širom regiona na ljetovanju rezervišu ležaljke tako što ostave preko noći peškire i druge lične stvari na plaži. Međutim, u jednom hrvatskom gradu ova navika će uskoro postati prošlost.

 

kazne-peskiri

 

Komunalno preduzeće u Novom Vinodolskom je izdalo saopštenje da će svi koji ostavljaju stvari na plaži biti kažnjeni, a predmeti biti sklonjeni, piše Index.hr.

U skladu sa članom 59. Odluke o komunalnom redu, na prirodnim i uređenjim plažama nakon njihovog korišćenja, zabranjeno je da se ostavljaju peškiri, rekviziti za plažu i druge lične stvari.

Za sve koje prekrše ova pravila propisane su kazne koje iznose od 600 do 1.500 kuna (od 80 do 200 evra) i do 10.000 kuna, odnosno 1.300 evra za pravna lica.

Kako piše u saopštenju, svi predmeti ostavljeni na plažama biće uklonjeni, a vlasnici će moći da ih preuzmu u Domu kulture Novi Vinodolski, ali u roku od osam dana.

 

24sedam

Slične objave

Apel stručnjaka da se mlađima od 21 godine zabrani izdavanje vozačkih dozvola

Apel stručnjaka da se mlađima od 21 godine zabrani…

Vozači mlađi od 25 godina u jednoj zemlji odgovorni su za skoro 25 odsto nezgoda, iako čine samo 15 odsto vozača…
Paja likvidiran pred vratima tasta i tašte!

Paja likvidiran pred vratima tasta i tašte!

Ranjeni otac Strahinje Stojanovića bežao do 4. sprata, ubica ga jurio i “overio” hicem u glavu   Paja Stojanović ubijen pre…
Nijemci kupuju drva za zimu

Nijemci kupuju drva za zimu

Zbog naglog poskupljenja gasa, nafte i struje, Nijemci se okreću drvima za grijanje svojih domova, što im je gotovo udvostručilo cijenu,…

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.