Žestok napad na policiju u centru Beograda

Žestok napad na policiju u centru Beograda

Parada ponosa u okviru “Evroprajda 2022” održava se danas od 16 sati uprkos zabrani MUP-a koja je na snazi. Organizatori ove manifestacije podneli su žalbu MUP-u i Ustavnom koje su odbijene.

Osim policajaca na ulicama i u delovima grada kuda će se kretati povorka Prajda, broj angažovanih pripadnika bezbednosnih snaga u uniformi ili civilu je ukupno oko 6.000 ljudi.

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad_)

 

Međutim, ova informacija nije sprečila nikoga da na manifestaciju ponese oružje, kao što su dimne bombe i baklje i napadne te iste pripadnike policije i obezbeđenja.

Na snimku koji su snimili građani okupljeni u centru Beograda, vidi se kako nekolicina mladića gađa policjajce dimnim bombama i topovskim udarima, dok oni pokušavaju da spreče nerede.

 

Slična situacija dogodila se i nedaleko odatle, kada su na dečjem igralištu bačene baklje koje su izazvale manje požare.

Tanjug/Vladimir Sporčić
 

Pripadnici i podržavaoci LGBT populacije krenuli su u šetnju oko 17 i 30, a kako je najavljeno, oni će ići u Tašmajdanski park gde će se održati koncert koji će trajati do dva sata posle ponoći.

24sedam

 
 
 
 

Slične objave

Apel stručnjaka da se mlađima od 21 godine zabrani izdavanje vozačkih dozvola

Apel stručnjaka da se mlađima od 21 godine zabrani…

Vozači mlađi od 25 godina u jednoj zemlji odgovorni su za skoro 25 odsto nezgoda, iako čine samo 15 odsto vozača…
Paja likvidiran pred vratima tasta i tašte!

Paja likvidiran pred vratima tasta i tašte!

Ranjeni otac Strahinje Stojanovića bežao do 4. sprata, ubica ga jurio i “overio” hicem u glavu   Paja Stojanović ubijen pre…
Nijemci kupuju drva za zimu

Nijemci kupuju drva za zimu

Zbog naglog poskupljenja gasa, nafte i struje, Nijemci se okreću drvima za grijanje svojih domova, što im je gotovo udvostručilo cijenu,…

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.